Spring naar inhoud

Hoe het begon…

7 november 2011

Tatiana heeft voor de non profit organisatie Waves for Development een surfschool in Peru opgezet. Om vrienden en bekenden op de hoogte te houden ging ze bloggen. Tot haar verrassing beleefde ze zoveel plezier aan het schrijven van korte teksten dat ze ging nadenken over het schrijven van een boek. Maar wat voor soort boek? Het kwartje viel toen Tatiana op het vliegveld in Colombia, een inderinstructieboek zag liggen: yoga voor beginners. Voor 4-7 jarigen. Yep, dat zou het worden, veel tekeningen en weinig tekst, precies wat haar leuk leek. Een kinderinstructieboek, maar dan over golfsurfen.

Door alle afleiding bijna vlucht gemist, maar eenmaal toch in het vliegtuig, begon Tatiana direct een concept voor het boek te bedenken, helemaal enthousiast over haar idee. Tijdens het schrijven van de eerste hoofdstukken was ze ook nog enthousiast, totdat ze erachter kwam dat ze eigenlijk helemaal niet een boek voor 4-7 jarigen aan het schrijven was. De teksten die ze leuk vond om te schrijven waren meer geschikt voor oudere lezers. Daarnaast bleek het schrijven van een instructieboek veel moeilijker te zijn dan gedacht, zo zonder ervaring met het schrijven. Ze bleef tikken, herschrijven, deleten, tikken, herschrijven,… het concept boek eindigde dan ook met een plof achter in een kast. Totdat ze met Cindy sprak en haar vertelde over het concept, dat nu lag te verstoffen.

Het bleek dat Cindy altijd al een boek wilde illustreren en het idee helemaal zag zitten. Met het enthousiasme dat door Cindy weer was aangewakkerd, klom Tatiana achter haar computer en was niet meer te stoppen. Dit resulteerde in veel meer hoofdstukken dan de afgesproken 12. Hoofdstuk na hoofdstuk leverde ze de teksten aan Cindy aan, die vervolgens de surfkarakters op haar zo typerende wijze illustreerde.

Bij hoofdstuk 47 vroeg Cindy aan Tatiana “hoeveel extra hoofdstukken ben je eigenlijk nog van plan te schrijven?” Toen realiseerde Tatiana zich pas dat ze -hoe leuk het schrijven over surfen ook is- ze niet eeuwig door kon blijven gaan. Ze besloot dat 52 een mooi getal was, voor iedere week van het jaar een karakter, en ronde het boek eindelijk af.

Zo is de drukklare surf-ival gids, met als ondertitel handboek voor golfsurfers, tot stand gekomen. Een boek met getekende illustraties voor iedereen die (beter) wil leren surfen, of meer wil begrijpen van de surf lifestyle.

Advertentie
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: